Bij Deegen staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Wij streven ernaar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en ondersteunen de ambitie van een volledig circulaire economie in 2050. Daarom evalueren we continu onze processen en nemen we maatregelen om onze impact te verkleinen.
Onze certificering volgens de BRL SVMS-007 bevestigt dat wij voldoen aan de hoogste normen op het gebied van zorgvuldige werkvoorbereiding en veilige, milieuvriendelijke uitvoering. Deze certificering geldt specifiek voor professionele amoveerbedrijven en onderstreept onze toewijding aan duurzame werkmethoden.
Daarnaast oogsten wij al vele jaren materialen voor hergebruik, zoals hout, houten vloerdelen, balken, tapijttegels en andere bouwmaterialen. In elk amoveerplan staat vastgelegd hoe afvalstromen worden gescheiden en afgevoerd.
In 2020 zijn wij verhuisd naar een nieuw pand, grotendeels opgebouwd uit materialen die we uit onze eigen projecten hebben veiliggesteld en opnieuw hebben gebruikt. Sinds 2023 voorziet een installatie van 300 zonnepanelen ons pand van duurzame energie, waarmee we jaarlijks zo’n 150.000 kg CO₂ besparen, vergelijkbaar met het planten van ongeveer 6.800 bomen.
Wat betreft ons wagen- en machinepark wordt ook gekeken bij benodigde vervanging/uitbreiding of er een duurzaam alternatief beschikbaar is. Zo hebben wij een elektrische slooprobot aangeschaft en zijn 2 van onze nieuwste kranen hybride. Daarnaast hebben wij twee nieuwe elektrische minigravers en een elektrische schranklader aangeschaft. Ook kunnen onze medewerkers indien mogelijk naar projecten in Amsterdam op onze elektrische scooters en rijdt ons wagenpark op blauwe diesel, wat volledig wordt gemaakt uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen, zoals plantaardig afvalolie.
Sinds 2021 hebben wij de website Alleshergebruiken.nl opgezet, een platform voor het hergebruik van grondstoffen en bouwmaterialen. Ook onderzoeken we voortdurend hoe we onze afvalstromen kunnen optimaliseren om zo hoog mogelijk op de R-ladder van circulariteit te eindigen.
Om onze circulaire doelen verder te versterken, hebben we een nieuwe functie gecreëerd binnen onze organisatie: Manager Commercie & Circulariteit. Deze rol zorgt voor nog meer focus en innovatie op het gebied van hergebruik en duurzaamheid.
Daarnaast nemen we deel aan de pilot Verificatieregeling Circulair Sloopproject, een initiatief van Stichting Veilig en Milieukundig Slopen. Deze regeling helpt circulaire amoveerprojecten te stimuleren door extra aandacht te besteden aan het amoveerplan, scheidingsplan en verantwoorde materiaalverwerking, getoetst door een externe certificeringsinstantie.
Om bij te dragen aan een beter milieu en toekomst houden wij ons graag bezig met circulair slopen.
Diverse machines die ons helpen bij het slopen van de mooiste projecten door heel Nederland.
Een geschiedenis van 120 jaar. Generatie op generatie, veel projecten en tevreden klanten.